02.01.2015, autor: Robert Krejčí, kategorie: Produkty

MIDI spínač pro hudební fontánu v Ostravě

Náš produkt v expozici Dolní oblast Vítkovice

Dolní oblast Vítkovice je národní kulturní památka poblíž centra Ostravy s návštěvností 800 tisíc lidí ročně. Její součástí je interaktivní expozice Svět techniky, pro niž jsme dodali 24-relátkový spínač řízený z MIDI klaviatury, který slouží k ovládání hudební fontány.

Hudební fontána ovládaná klaviaturou

Klaviatura má rozsah 2 oktávy (12 půltónů) a řídí 24 trysek fontány. Základem řízení je náš spínač 24 relé, který reaguje na MIDI povely NoteOn. MIDI spínač MIDI Agente Relay Uno 24R-P1U-T jsme vyrobili na zakázku a je zvláštní v tom, že jednotlivá relé jsou vyvedena na průmyslové svorkovnice, na rozdíl od jiných námi vyráběných MIDI spínačů, do kterých osazujeme konektory Jack 6,3 mm, běžně používané v hudební technice. Signálová relé pak spínají výkonové obvody pro ovládání vodních čerpadel.

Ukázka hry na hudební fontánu:

Přední panel MIDI spínače: LEDky On a Relé 1 - 24

MIDI Agente Relay Uno 24R-P1U-T - přední pohled

Zadní panel: 24 párů průmyslových nasouvacích svorkovnic, napájení a MIDI IN/OUT

MIDI Agente Relay Uno 24R-P1U-T - zadní pohled

Pohled "pod kapotu":

MIDI Agente Relay Uno 24R-P1U-T - elektronika

 

Naše zakázkové MIDI ovladače Microdesignum fungují nejen na výstavě Svět techniky v Ostravě, ale také např. na interaktivní výstavě Techmania v Plzni (viz článek Laserová harfa pro interaktivní výstavu Techmania v Plzni - 2014) nebo na již ukončené výstavě Play v Praze (článek Světelná harfa Harfii - 2010) a v Brně (článek Harfii 2 je na výstavě Play v Brně - 2011).

 
{e_like}
 
 
Nahoru