23.04.2011, autor: Robert Krejčí, kategorie: Produkty

Harfii 2 je na výstavě Play v Brně

Harfii 2 je na výstavě Play v Brně
Naše elektronika v další verzi světelné harfy

Mezitím, co světelná harfa Harfii 1 slavila úspěchy na výstavě Play v Praze a na veletrhu Mobitex v Brně, začali jsme ve spolupráci s designérem Ondřejem Puchtou pracovat na nové verzi Harfii 2, opět pro výstavu Play, která se přestěhovala z Prahy do Brna. I tato druhá verze obsahuje naši zakázkově vyráběnou elektroniku.

Harfii 2 se od první verze na první pohled liší především novým designem - kruhová část byla nahrazena půlkruhovou a protáhlá noha více připomíná křivky klasického hudebního nástroje. Obrátila se poloha senzorů a zdroje světla - senzory jsou nyní ve spodní části půlkruhu, aby si mohly zahrát i děti. A oproti původním 12 půltónům nyní hudebník může zahrát 13 půltónů, aby mohl využít rozsah celé oktávy.

Také elektronika, která je laickému pohledu skryta, doznala značných změn. O světelný efekt se stará 17 výkonových modrých LED diod. Hudebníkem přerušený paprsek je snímán 13 senzory, každý jednotlivý signál je předzesílen a vyhodnocen řídicím mikroprocesorem. Řídicí jednotka převádí přerušené světelné paprsky na MIDI povely a odesílá je do zvukového MIDI modulu, který vytváří zvuk podobný lidskému hlasu s ozvěnou. Tentokrát jsme použili velmi kvalitní zvukový modul Roland SD-50.

 
{e_like}

Fotogalerie Fotogalerie

Fotogalerie Světelná harfa Harfii 2
Světelná harfa Harfii 2

17.04.2011, Brno

Počet fotek ve fotogalerii: 5

Fotogalerie Zobrazit fotky Světelná harfa Harfii 2

 
 
Nahoru