16.01.2013, autor: Dotaz: Petr G., odpověď: Robert Krejčí, kategorie: MIDI poradna

Jak propojit klávesy Yamaha PSR S550 s vokalizérem?

Jak propojit klávesy Yamaha PSR S550 s vokalizérem?
Bez počítače to nepůjde

Dotaz (P.G.):

Mam klavesy Yamaha PSR S550, maji konektory MIDI USB Device a Host misto klasickych MIDI petikoliku. Nedokazou tedy odvladat treba vokalizer, ktery potrebuje MIDI data. Proto musim pridat notebook, kde bude prehravan SMF, ale MIDI signal potrebuju dostat zaroven do vokalizeru (klasicka MIDI zdirka) a do klaves (USB To Host). Nebo treba vite o jinem zpusobu jak tato zarizeni propojit.


Odpověď (Robert Krejčí, Microdesignum):

Pročítal jsem dokumentaci k Vašim klávesám a bohužel není jiná možnost než použít počítač. Ten USB konektor v klávesách, který by připadal v úvahu pro připojení MIDI převodníku, je pouze pro externí disk.
K nasměrování na jiný MIDI port budete potřebovat buď speciální směrovací software (já používám MIDI OX, ale ten se už nevyvíjí a v některých případech je nestabilní), nebo skladby přehrávat v notačním programu typu Sonar, Cubase atd., kde není omezení na 16 kanálů jednoho MIDI zařízení, ale můžete do každého MIDI zařízení současně posílat nezávislá data, tj. hudbu nasměrovat do kláves a řídicí data do vokalizéru.


Reakce (P.G.):

Velice Vám děkuji za ochotu a velkou snahu pomoci! Podařilo se na základě Vašeho doporučení - MIDI OX - propojit klávesy, vokalizér a notebook tak, aby vše fungovalo. :o) Jste opravdu super chlap, který pomohl, i když mě vůbec neznáte. Jste profesionál a velice si Vašeho přístupu vážím!

 

Redakčně upraveno.

 
{e_like}
 
 
Nahoru